teamcurious.blogg.se

Lite allmänt om livet på hästgård, mina hästar och träning/tävling.

Bonusträning 👍

Kategori: Allmänt, Eddie, Monzan, Träning

Monzan och jag fortsätter med våra skrittrundor. Det är vad jag just nu klarar av. Vi är ute mellan 45 minuter och en timme. Ju bättre jag blir desto mer ska vi öka på 😊
Min favvo runda för att den är både varierande och kuperad. En bra komma-i-gång runda för Monzan helt enkelt. Och utökad är den bra som träningsrunda oxå 👍

Det har varit körträningar på gården i helgen. Det blev lite tid över så jag passade på att låta Eddie vara med och tömköras. Och med tanke på att jag fick hjälp så kunde han få jobba på lite mera 👍.
Han börjar att hitta sin egen balans och känns ganska lika i båda varven. Han har slutat att fippla med tungan så fort det blir jobbigt. 
Så om vi kan jobba på med att aktivera de dära bakbenen så ska det nog bli bra. För när de är aktiva och han har sin balans så kommer de andra bitarna att falla på plats per automatik. 

Vi har oxå en träning kvar i år för Sussi och den tänker jag vara med på med båda grabbarna. Den får anpassas efter vad jag klarar av, men vill ändå vara med.
Jag behöver bolla lite idéer 😁


Bättre men inte bra!

Kategori: Eddie, Monzan, Vardagsträning

I måndags var jag ännu en gång på röntgen och därefter träff med ortopeden.
Dagens positiva är att det läker som det ska 😊.
Dagens negativa är att jag inte är återställd fullt ut förrän ungefär i februari. Snark!!!
Men nu får jag börja belasta armen igen. Det gäller bara att inte göra för mycket för snabbt! Lagom är bäst 👍
Nu ska jag bara lista ut vad lagom är 🤔.

Monzan har gått en till skogsvända med mig. Det är lite tjorvigt att sadla även om jag nu får belasta lite. Men med pallen så funkar det, och Monzan är tålmodig. 
Vi träffade på en hel släkt vildsvin på vår vända. Han räkna till 14 men kan ha missat någon. 


Eddie fick pjucks på fötterna igår.
Idag har vi tömkört. Var tvungen att prova om jag klarar av det, för min plan är att det ska ingå i lillemans träning en tid framöver. Han är utan sadel fram till slutet av januari så då behöver vi göra annat. Och det gick toppen bra 👍
Vi höll oss i skritt för säkerhets skull. Övergångar skritt - halt- skritt. 
Följa yttertöm samt göra snygga hörnpasseringar. 
Sen checkade jag om han förstod om jag bad om lite sidvärtsrörelse och jo då, efter lite funderande så provade han att korsa benen lite 😁. 
Det fick räcka för dagen. Nu vet jag att jag kan utföra det redan nu och då kan det bara bli bättre. 
Nu när jag får använda armen igen så ska den sakta tränas upp igen. Jösses vad svag den blivit 🙄.
Och fysioterapeuten jag vart hos tyckte det var toppen att använda hästarna i min sjukgymnastik sålänge jag inte tar i för mycket och undviker ryck. Smart människa 😄
Om 2 1/2 vecka är jag tillbaka på jobbet och innan det vill jag verkligen veta hur mycket jag klarar av.  

Från idé till verklighet och lite annat!

Kategori: Allmänt

Jag har skalat av Monzan lite päls. Ingen sensation, jag gör det varje år. 
Nytt för den här gången var att göra det med vänster hand 🙈. Vi kan säga att det fyller sin funktion men han har sannerligen varit snyggare klippt i sina dagar. 
Det får snyggas till nästa vända med klippmaskinen då jag återigen kan använda min höger. Vi ska ingenstans och slipper därmed att skämmas 😁

Efteråt blev det en promenad för att få lite genomblåsning av den friska vinden.


Den här liraren hade lite spring i benen idag och fick därmed träna på egen hand. När det blev för mycket bus i linan (dvs när han höll för öronen för att slippa lyssna och körde sitt eget race) så beslöt jag att träna honom lös för första gången. När det var klart var han mycket trevligare att promenera tillbaka till stallet med 😊. Och betydligt trevligare för mig som inte behövde ha en rallypajas i snöre och därmed riskera ett ryck i min arm.
Alla nöjda!

För länge sedan så föddes idén om en gemensam blogg. Det var Sussi Widner som hade idéerna och jag fick frågan om jag ville medverka. Ett tiotal personer och som gemensam nämnare uppbyggande träning. Vet ni vad?
Nu är den idén verklighet och idag släpptes den officiellt 👍

Gå in och läs 😁